Categorii
Fără categorie

Recenzie ” Supraviețuirea unei civilizații.Cercul de Foc.”

„Supraviețuirea unei civilizații.Cercul de foc. „ este povestea unor popoare care se luptă pentru viață sub presiunea unei primejdii fatale.În acest spațiu se leagă pretenii adevărate și iubiri pure care vor schimba lumea.

Marea se hrănește cu bucăți de uscat, iar pe an ce trece pare tot mai flămândă.Cele patru ținuturi în care locuiesc oameni cu meșteșuguri și temperamente diferite : Isbynorr, Narzomand, Salgornu și Zendovir își dau seamă că dacă nu vor reuși să treacă de Cercul de Foc -un lanț de vulcani activi care nu le permite să navigheze pe tot pământul în căutarea unor noi teritorii, vor muri cu toții.Fiecare corabie îndrăzneață nu s-a mai întors, dar timpul pune presiune și corupția dictează, așa că într-un final cel mai bun dintre căpitani este obligat să-și formeze un echipaj și să pornească în aventura care pare sortită eșecului.Cu toate acestea, speranța nu e moartă, ea exista în cărțile și hărțile vechi care conțin indicii folositoare.Noua conducere – niște oameni fără suflet încearcă din răsputeri să ascundă orice informație care le-ar putea fi de ajutor pentru că așa e de când e lumea- un om însetat de putere , plin de prejudecăți și mândrie va încerca pentru propriul interes să conducă omenirea.

Hărțile sunt superbe.

Intrigi, planuri, bătrâni înțelepți, biblioteci ascunse, tineri determinați și visuri care așteaptă să fie împlinite.Toate fac parte din această poveste care poate fi citită și de cei mai tineri, dar și de cei mai mari.Asta dacă mai există iubitori de aventură.
O lume construită de la 0.La început aveam impresia că sunt prea multe detalii, dar mai târziu mi-am dat seama că multe dintre ele erau esențiale.Așa că nu vă descurajați cei care nu iubiți descrierile.

Mi-a plăcut subiectul povești, faptul că autorul a încercat să introducă personaje din diferite categorii sociale și le-a oferit o personalitate.Cartea are intrigi bune, acțiune, povești de dragoste , iar decorul foarte bine conturat.Hărțile care însoțesc capitolele sunt schițe bine realizate pentru a ajuta cititorul să-și imagineze mai bine spațiul acțiunii.E o carte ușoară care poate fi citită și de adolescenți de 13-14 ani deoarece nu prezintă detalii necorespunzătoare.Un alt lucru de apreciat este atenția autorului la modul în care alege să-și exprime gândurile, în unele fragmente se vede minuțiozitatea și timpul de gândire de care sunt sigură că nu a fost scurt.

Ce nu mi-a plăcut? Mi-a fost destul de greu să mă obișnuiesc cu stilul, sunt multe figuri de stil și înțeleg că au fost folosite pentru lirism, dar uneori mă oboseau acele inversiuni și numeroasele perechi de substantiv-adjectiv.Mi-aș fi dorit ca personajul negativ să fie mai inteligent, să forțeze mai mult puterea binelui, astfel încât să avem personaje care au o poveste în spate, iar cele care nu sunt foarte importante să nu aibă descrieri amănunțite.Voiam să simt că naratorul le oferă libertate personajelor să fie mai independente, nu doar bune și rele.. de mai multe nuanțe.

Acestea fiind spunse, sper că ați înțeles ceea ce am dorit să spun.Sper să citiți cartea și să vă pierdeți în universul ei.Mă bucur că avem încă autori pasionați care sunt dispuși să muncească pentru visul lor.Sunt sigură ca dacă Liviu C . Tudose va continua să scrie, să lucreze la visul său , vom avea parte de povești de-a dreptul uimitoare.

Detalii carte: Titlu: Supraviețuirea unei civilizații.Cercul de Foc
Autor: Liviu C. Tudose
Editura Creator
An apariție: 2020
Nr. de pagini : 256

Puteți comanda cartea de aici.

De books mean power

Salut!Mă numesc Beatrice şi pasiunea mea este lectura. Îmi place să scriu despre cărțile pe care le citesc, de aceea am creat acest blog. Bine ai venit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s