Categorii
Fără categorie

Recenzie ” Minciuna ” de Care Santos

Titlu : Minciuna
Autor : Care Santos
Editura : Humanitas Junior
Nr. de pagini : 184
An apariție în lb. română: 2020
Gen : Literatură pentru tineret
Volume: 1. Minciuna 2.Adevărul

” Minciuna ” de Care Santos este o carte pentru adolescenți apărută recent la editura Humanitas Junior. Ea cuprinde o poveste plină de lecții camuflate în spatele unei povești despre vulnerabilitate, singurătate și dragoste. Personajele sunt inspirate din viața reală..așa că există mari șanse să vă regăsiți în ele, să le compătimiți și să învățati din greșelile lor.

” Știi cum e, celor cărora ne place să citim, lumea reală ne este indiferentă. Singurul lucru pe care ni-l dorim e să fim lăsați în pace să citim „.

Xenia este o adolescentă normală cu părinți care o iubesc, deși ea uneori se simte sufocată de toate regulile impuse de mama ei. Studiază pentru Medicină și își dorește să fie o fiică și o elevă model, dorințe care necesită multă muncă. Când descoperă romanul ” De veghe în lanul de secară ” a lui J. D. Salinger îl simte ca pe un refugiu din presiunea realității, prin intermediul căruia cunoște un băiat pe un forum de cititori care-i dă lumea peste cap.
Xenia cunoaște pericolele ce o pândesc pe internet, dar senzațiile noi o fac să-și dorească să cunoască tânărul din spatele mesajelor scurte ce pare să aibă o mulțime de secrete. Adevărul nu e niciodată simplu și ușor de acceptat, mai ales când află că informațiile despre el sunt complet false. Va reuși Xenia să ia deciziile corecte într-o situație ce pare a fi sortită eșecului?

” Am scris propoziția asta fără să mă gândesc.Toți facem uneori câte ceva fără să ne gândim prea bine. Chiar și oamenii cu capul pe umeri. Chiar și cei mai inteligenți.”

Relația Xeniei cu mesagerul necunoscut m-a făcut să-mi dau seama cât de real și de prezent este personajul acestei adolescente. Greșelile pe care le face ea sunt foarte serioase, reprezintă un advertisment, apreciez autoarea pentru că s-a încumetat să abordeze niște subiecte pe care tinerii nu vor să le ia în seamă într-un mod perfect de a le capta atenția.
Un avantaj major este faptul că se citește foarte repede, dacă dorești să oferi cartea unui tânăr care nu are încă experiență cu lectura nu e nicio problemă! Cartea aceasta e fix ce trebuie și îl determină să mai pună mâna pe o carte : romanul iubit de protagoniști.
Mi-aș fi dorit să fie mai presărată cu detalii, deși pentru unii ar putea reprezenta un avantaj. Din punctul meu de vedere, rapiditatea și informațiile concise îi oferă în anumite situații aproape un caracter neverosimil, dar cum am mai spus pentru un cititor aflat la început de drum această abordare l-ar putea încânta.


O recomand cu drag și sper să fiți și voi încântați de povestea care vă invită să o gustați!

O puteți comanda de aici : https://humanitasjunior.ro/carte/minciuna

Contact : spionajdecarti14@gmail.com

De books mean power

Salut!Mă numesc Beatrice şi pasiunea mea este lectura.Îmi place să scriu despre cărțile pe care le citesc, de aceea am creat acest blog.Bine ai venit!

Un răspuns la “Recenzie ” Minciuna ” de Care Santos”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s