Categorii
Fără categorie

Recenzie ” Cartea Miracolelor ” de K.J. Mecklenfeld

Titlu: Cartea Miracolelor
Autor: K.J.Mecklenfeld
Editură: Humanitas Junior
An apariție:2020
Nr. de pagini: 275
Vârstă recomandată : 8+

„Cartea Miracolelor” de K.J. Mecklenfeld este o carte recomandată copiilor de la 8 ani în sus, dar din punctul meu de vedere e potrivită și pentru cei care au 88. De ce? Pentru că între paginile ei se odihnește o poveste nemuritoare, plină de magie, acțiune și lecții importante. Sună foarte bine, nu?
Ca personaj principal îl avem pe Finn Stormwind, un băiețel dintr-o famile cu renume în magie, bunicul său este unul dintrei cei patru arhimagicieni de pe Terria. Toată lumea se așteaptă să-i calce pe urme bunicului său, dar printr-un accident ciudat își pierde puterile, nici măcar un strop de magie. Încrederea micului Stormwind scade tot mai mult, magistrul la care este ucenic îl sfătuiește să își caute o altă meserie, una care nu implică magia. Aproape că se hotărâște să-i dea ascultare când o serie de evenimente bizare îl conduc către o poveste care îi dă speranță. Există o carte care l-ar putea ajuta, dar nici măcar unii din cei mai puternici ucenici nu știu unde e. În compania animagului său, un pui de dragon pe nume Orlando, acceptă invitația bunicului la întâlnirea specială a arhimagicienilor și astfel pornește într-o serie de aventuri cu un final uimitor. Se descoperă pe sine și își face noi prieteni, cu puterile cum rămâne? Vă las pe voi să aflați.

„- Încearcă până reușești. Orice om întâlnește obstacole în viață. Dar atunci când încercăm iar, și iar,și iar să le depășim devenim puternici și reușita noastră capătă însemnătate mai mare.”

Din momentul în care am deschis cartea am fost invitată cu multă căldură în lumea unui băiețel pe care nu aveți cum să nu-l îndrăgiți. Dragoni, pitici, ucenici, cărți magice, mâncare delicioasă și mașinuți simpatice, ce altceva vă mai puteți dori?
Îmi plac foarte mult cărțile pentru copii, iar stilul autoarei K.J.Mecklenfeld m-a cucerit de la prima carte semnată de ea. Are darul de a te relaxa și în același timp te face să îți dorești să știi ce se va întâmpla mai departe, eu nu am reușit să mai las cartea din mână până la final.
Ilustrațiile fac lectura mai atractivă, sunt sigură că micuții o s-o adore. E perfectă pentru a deschide apetitul pentru citit sau pentru o seară a poveștilor magice.
Puncte slabe? E o carte destinată în primul rând celor mici, așa că faptul că acțiunea este destul de prevezibilă pentru noi cei mari, nu constituie un punct slab. Din punctul meu de vedere singurul defect este că s-a terminat, mai vreau. Îmi doresc din tot sufletul să aibă parte de succesul bine meritat, și poate …poate o să mai avem parte de un volum:).

Puteți comanda cartea de aici: https://www.libhumanitas.ro/cartea-miracolelor-k-j-mecklenfeld-humanitas-junior-2020.html

Instagram autoare: https://instagram.com/kjmecklenfeld?igshid=o7lrij31iln9

Contact: spionajdecarti14@gmail.com

De books mean power

Salut! Mă numesc Beatrice şi pasiunea mea este lectura. Îmi place să scriu despre cărțile pe care le citesc, de aceea am creat acest blog. Bine ai venit!

2 răspunsuri la “Recenzie ” Cartea Miracolelor ” de K.J. Mecklenfeld”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s